Sárkánykő-alkímia

A Metin2Wiki wikiből

Mi a Sárkánykő-alkímia?[szerkesztés]

Sárkánykő-alkímia.jpg

A Sárkánykő-alkímia az úgynevezett Sárkánykövek előállítására és finomítására szolgáló rendszer. Két különböző fajta garnitúrát - ég és föld - építhetsz karaktereddel, hogy az a mágikus drágakövek segítségével tovább erősödjön.

Mik azok a Sárkánykövek?[szerkesztés]

Egyszer régen sárkány-elementálok uralkodtak az egész kontinensen. Hat nagy klán uralta a tűz, jég, élet, vihar, fény és sötétség elementálokat. Minden egyes sárkány-elementál szíve, melyet Cor Draconis-ként ismerünk, tiszta anyagból áll, mely körbeveszi az elementál szívét – a sárkánylelket. Amikor meghal egy sárkány-elementál, a szíve és lelke kihűl. A szív kristályburokká, benne a lélek Sárkánykővé szilárdul. A sárkányklán hovatartozása dönt arról, milyen drágakő alakul ki: a tűzből Sárkányrubin, a jégből Sárkánygyémánt, a viharból Sárkányjáde, az életből Sárkányzafír, a fényből Sárkánygránát, míg a sötétségből Sárkányónix keletkezik. Ezek a drágakövek még mindig magukban őrzik sárkányaik erejét és igen hatásos eszközzé teszik azokat. Sárkánykövek.jpg

Mi a különbség az osztály, a tisztasági minőség és a szint között?[szerkesztés]

  • Osztály: Minél magasabb osztályba tartozik a Sárkánykő, annál több (legfeljebb öt különböző) bónuszt adhat. Nyers, metszett, ritka, antik, legendás és mitikus osztályokba különülnek.
  • Tisztasági minőség: osztályon belül növelhető a Sárkánykő tisztasági minősége. Így hatásuk erőssége is változik. Legalacsonyabb minőség a matt, azt követi a tiszta, a hibátlan, a ragyogó és végül a kiváló.
  • Szint: a tisztasági minőségen belül a Sárkánykövet tovább lehet erősíteni magasabb szintűre.

Hol találhatok Sárkányköveket?[szerkesztés]

A 30-as szint feletti karakterek először Sárkánykő-szilánkokat zsákmányolnak, miközben a szintjüknek megfelelő szörnyekkel küzdenek. Ezek nyitják meg a Sárkánykő küldetést az Alkimistánál. Ha már összegyűjtöttél tíz Sárkánykő-szilánkot, az Alkimista képes azokat egy nyers osztályba tartozó Cor Draconis-szá alakítani. Dupla kattintással lehet felnyitni. A benne lévő Sárkánykő közvetlenül a Sárkánykő-alkímia leltáradba fog kerülni.
Megjegyzés: Naponta legfeljebb öt darab Cor Draconis-t tudsz előállítani. A Sárkánykő-szilánkok maximum 24 óra időtartamúak, ha lejár az idejük, eltűnnek. A szilánkok szintén átadhatóak.

A Sárkányköveknek milyen bónuszaik vannak?[szerkesztés]

Minden Sárkánykőnek három féle bónusza van. Az egyik kezdetektől fogva aktív, míg a második, az elementáris ellenállás hatása az antik osztály, a harmadik, az elementáris erő a mitikus osztály elérésénél aktiválódik. A finomítás növelésével legfeljebb további három bónusz adható hozzá. Ezek véletlenszerűen vannak meghatározva. A bónuszok:

Sárkánykő 1. bónusz 2. bónusz 3.-5. bónusz
Onyx sárkánykő.png Ónix +12 Életerő 12% Sötétség ellenállás 12% esély a nyilak elkerülésére

12% ellenállás a kritikus találatok ellen
12% ellenállás az átható találatok ellen
12% esély a testi támadások visszaverésére
12% esély a testi támadások kivédésére

Gyémánt sárkánykő.png Gyémánt +12 intelligencia 12% Jég ellenállás 18% készség kár

18% készség ellenállás
+18 Mágia védelem
+18 Mágikus támadás

Rubin sárkánykő.png Rubin +12 Erő 12% Tűz ellenállás 18% Átlagkár

18% ellenállás az átlagkár ellen
+240 Védelem
+360 Támadás

Jáde sárkánykő.png Jáde +600 MP 12% Szél ellenállás +3600 max TP

24% max TP
12% esély a TP elnyelésére
12% esély a TP visszanyerésre
6% esély a TP visszszívására

Saphir sárkánykő.png Zafír +12 Ügyesség 12% Föld ellenállás 18% erő a harcos/nindzsa/sura/sámán/vérfarkas ellen

18% védelem a harcos/nindzsa/sura/sámán/vérfarkas ellen

Gránát sárkánykő.png Gránát +1800 Max. TP 12% Villám ellenállás +1800 Max. MP

24% max MP
12% esély az MP regenerációra
12% esély az MP elnyelésére
6% esély az MP visszaszívására

Kiválaszthatom a Sárkánykő-elementált?[szerkesztés]

Nem. A Cor Draconis-ba rejtett Sárkánykő típusa véletlenszerűen dől el, és nincs előre meghatározva a felnyitás előtt.

Hogyan tudom megnyitni a Sárkánykő-alkímia leltáram?[szerkesztés]

Meg tudod nyitni a megfelelő gombra való kattintással a gyorsindító eszköztáron, vagy megnyitható az "O" billentyű használatával is.

Hogyan tudom felszerelni a Sárkánykövet?[szerkesztés]

Válaszd ki a garnitúrát és helyezd a kívánt Sárkánykövet a megfelelő színű foglalatba az element táblán. A garnitúra aktiválásához vagy deaktiválásához kattints a Sárkánykő-alkímia ablakának jobb alsó sarkában lévő megfelelő gombra.

Hogyan tudok eltávolítani egy felszerelt Sárkánykövet?[szerkesztés]

Az element tábláról a Sárkánykövet dupla kattintással vagy jobb gombbal való kattintással távolíthatod el. Az eljárás alatt megsemmisülhet, ilyenkor egy Sárkánykő-szilánk marad vissza, ami a leltáradba kerül. A Sárkány-fogó nagyobb sikerességi esélyt kínál és az Alkimista boltjában lehet megvásárolni.

Finomíthatom a Sárkánykövet?[szerkesztés]

Nyisd meg a Sárkánykő finomítást azzal, hogy beszélsz az Alkimistával. Ebben az ablakban növelheted a Sárkánykő szintjét, a tisztasági minőségét vagy osztályát. Egyszerűen csak kattints a megfelelő gombra és helyezd a kiválasztott követ a finomítási ablakba. Minden fajta eljáráshoz szükséged lesz további Sárkánykövekre vagy tárgyakra. A szükséges mennyiség látható az ablakban.


Szint növelése: ehhez szükséged van egy zöld, kék vagy rózsaszín Sárkány-babra is. Helyezd a Sárkánybabot és a követ a biztosított foglalatokba és válaszd a "Nemesít" gombot. Ha nem sikerül az eljárás, a Sárkánykő szintje eggyel csökken, vagy változatlan marad.

Szint.jpg


Tisztasági minőség növelése: a Sárkánykő tisztaságának növeléséhez négy darabra van szükséged ugyanazon minőségű kőből. Helyezd azokat a megfelelő foglalatokba és kattints a "Nemesít" gombra. Ha nem sikerül az eljárás, három Sárkánykő megsemmisül.
Nemesítés.jpg


Osztály növelése: Helyezd ugyanabból az osztályból a szükséges mennyiségű Sárkánykövet a megfelelő foglalatokba és kattints a "Nemesít" gombra. Mindig az első foglalatban lévő kő lesz használható. Minél magasabb osztályú a Sárkánykő, annál kevesebb kőre van szükséged a finomításhoz. Ha nem sikerül az eljárás, a Sárkánykő osztálya változatlan marad. Egy kivételével a többi kő megsemmisül.
Osztály.jpg


Megjegyzés: a kék és a rózsaszín színű Sárkány-bab nagyobb sikerességi esélyt kínál a zöldnél. Mindhárom színű megvásárolható a Tárgypiacon. A Zöld sárkány-babot dobják a Metinkövek is.
Megjegyzés: a Tárgypiacon található Cor Draconis nyers, metszett, ritka, antik és legendás osztályú Sárkánykővel.

Mennyi ideig tart egy felszerelt Sárkánykő, ha már egyszer aktiválva van?[szerkesztés]

Minden osztályba tartozó Sárkánykő, azonos ideig lehet aktív:

  • Nyers = 24 óra
  • Metszett = 24 óra
  • Ritka = 24 óra
  • Antik = 24 óra
  • Legendás = 24 óra

A felszerelt Sárkánykő lejárata akkor kezdődik, amikor az összeállítás aktiválva lett. A fennmaradó ideje megáll, ha deaktiválod az összeállítást.
Megjegyzés: az Idő-fogó használható a Sárkánykőből fennmaradó idő visszatöltésére. Ez a leltáradba kerül, és egy fel nem szerelt Sárkánykőre húzva válik belőle Idő elixír (kicsi), ami szintén a leltáradban lesz megtalálható. Ezt kell ráhúznod a kiválasztott Sárkánykőre. Az Idő-fogó az alkimista boltjából szerezhető meg.

Fel tudom tölteni a Sárkánykövet?[szerkesztés]

Igen, megteheted az Idő Elixír használatával.

  • Idő Elixír (kicsi) – A Sárkánykő fennmaradó idejét tartalmazza, az Idő-fogó használata által kinyerve.

Átadhatók a Sárkánykövek?[szerkesztés]

Csak az Antik és a Legendás sárkánykövekkel lehet kereskedni. A Sárkánykővel való kereskedéshez húzd azt közvetlenül a Sárkánykő-alkímia leltáradból a boltodba.

A Sárkánykő-alkímia egy a magas szintű játékosok számára a több játéklehetőség célból létrehozott rendszer. Sárkánylélek követ naponta ismétlődő küldetés során kaphattok.

Napi küldetés[szerkesztés]

A napi küldetés felvételéhez karaktereteknek legalább 30-as szintűnek kell lennie.

Amikor Sárkánykő szilánkot (24 órás időtartam) kaptok, egy küldetés jelenik meg és beszélnetek kell az Alkimistával, majd ott a menüben kiválasztani a Sárkánykő-szilánk lehetőséget. Az Alkimista elmondja, hogy 10 Sárkánykő szilánkra van szüksége. Amikor elviszitek az Alkimistának a 10 Sárkánykő szilánkot, becseréli azt egy "Cor Draconis (Nyers)"-re . Ha jobb gombbal kattintotok rá, kaptok egy véletlen színű Nyers Sárkánykövet (Ónix, Gyémánt, Rubin, Jáde, Zafír, Gránát), ami megjelenik a Sárkánykő-alkímia panelen. Ezt követően amíg a Sárkányszem ereje aktív és kigyűlik a 10 Sárkánykő szilánk, az automatikusan "Cor Draconis (Nyers)"-re változik. Egy nap 3 Sárkányszem ereje áll rendelkezésedre, ha ez elfogy beszélj az Alkimistával.

Különféle Cor Draconis található, különféle javulási esélyt tartalmazhatnak.


Cor Draconis Tartalom
Icon bg.png
Cor Draconis (Nyers).png
Cor Draconis (Nyers)
A nyers sárkánykövek osztályába tartozik
Icon bg.png
Cor Draconis+ (normál).png
Cor Draconis+ (normál)
A nyers sárkánykövek osztályába tartozik, véletlenszerű tisztasági minőséggel
Icon bg.png
Cor Atrum+ (normál).png
Cor Atrum+ (normál)
A nyers Sárkányónix osztályába tartozik, véletlenszerű tisztasági minőséggel
Icon bg.png
Cor Diamas+ (normál).png
Cor Diamas+ (normál)
A nyers Sárkánygyémánt osztályába tartozik, véletlenszerű tisztasági minőséggel
Icon bg.png
Cor Granatum+ (normál).png
Cor Granatum+ (normál)
A nyers Sárkánygránát osztályába tartozik, véletlenszerű tisztasági minőséggel
Icon bg.png
Cor Jadeit+ (normál).png
Cor Jadeit+ (normál)
A nyers Sárkányjáde osztályába tartozik, véletlenszerű tisztasági minőséggel
Icon bg.png
Cor Rubinum+ (normál).png
Cor Rubinum+ (normál)
A nyers Sárkányrubin osztályába tartozik, véletlenszerű tisztasági minőséggel
Icon bg.png
Cor Saphirum+ (normál).png
Cor Saphirum+ (normál)
A nyers Sárkányzafír osztályába tartozik, véletlenszerű tisztasági minőséggel

Mit lehet csinálni ezzel a Nyers Sárkánykővel?[szerkesztés]

Felszerelhetitek a Nyers Sárkánykövet
Fejleszthetitek a Nyers Sárkánykő osztályát (több, azonos osztályba tartozó Sárkánykő szükséges hozzá)
Fejleszthetitek a Nyers Sárkánykő szintjét (Zöld, kék vagy rózsaszín Sárkánybab is szükséges hozzá)
Fejleszthetitek a Nyers Sárkánykő tisztasági minőségét (több, azonos minőségű Sárkánykő szükséges hozzá)

Lásd még[szerkesztés]

Sárkánykő

Személyes eszközök
Eszközök
Más nyelveken